Αντιμετωπίζονται τα σφάλματα στις πλαστικές επεμβάσεις;

Μπορεί στις μέρες μας οι πλαστικές επεμβάσεις να μην είναι πια ένας κλάδος της ιατρικής άγνωστός για τους περισσότερους. Πλέον τόσο χάρη στο ίντερνετ όσο και στις εμπειρίες των ανθρώπων που έχουν κάνει μία τέτοια επέμβαση και πλέον μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό, η ενημέρωση γι’ αυτές τις επεμβάσεις είναι εύκολη αλλά και άφθονη κι έτσι όλοι λίγο – πολύ όλοι ξέρουμε κάτι γι’ αυτές. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι ενδοιασμοί και φόβοι σχετικά με αυτές και μερικές από αυτούς είναι αρκετά ισχυροί και δεν λένε να υποχωρήσουν ακόμη και με όσα ξέρουμε πλέον. Ο μεγαλύτερος φόβος λοιπόν σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις, είναι η πιθανότητα αποτυχίας.

Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι και δεν κάνουν μία επέμβαση είναι η πιθανή αποτυχία. Με απλά λόγια, φοβούνται ότι μετά την επέμβαση μπορεί η εικόνα τους όχι μόνο να μην είναι αυτή που επιθυμούν, αλλά μπορεί να είναι πολύ χειρότερη, σε σημείο που να θεωρείται ακόμη και αποκρουστική. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που πιστεύουν ότι μία αποτυχία σε μία πλαστική μπορεί να έχει και άσχημες συνέπειες όχι μόνο στη εμφάνιση αλλά και στην υγεία τους.

Η αλήθεια είναι πως πλέον οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι πολύ δύσκολο να αποτύχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ μία επέμβαση ή να κινδυνεύσει η ζωή του ασθενή. Ωστόσο, μπορεί να έχουμε κάποιες μικρές αστοχίες, κυρίως όσον αφορά λεπτομέρειες του αποτελέσματος. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, τα όποια λάθη μπορούν να διορθωθούν. Ας δούμε πως.

Μικροεπεμβάσεις

Αν ο ασθενής δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα μίας μεγάλης πλαστικής επέμβασης, όπως μία λιποαναρρόφηση ή ένα λίφτινγκ, τότε ο πλαστικός μπορεί να κάνει διάφορες μικροεπεμβάσεις για να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και να φέρει το αποτέλεσμα ακριβώς στα γούστα και τις απαιτήσεις του ασθενή. Οι μικρές επεμβάσεις αυτές είναι πολύ απλές και γίνονται με τοπική αναισθησία, δημιουργώντας ελάχιστη δυσφορία στον ασθενή. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι διορθωτικές επεμβάσεις γίνονται και σχεδόν άμεσα, ακόμη και αμέσως μετά την επέμβαση.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει κι ένας τύπος επεμβάσεων στον οποίο δεν μπορούν να γίνουν μικροδιορθώσεις: η αυξητική στήθους. Αν μετά την επέμβαση η ασθενής βρει το στήθος της μη ικανοποιητικό – είτε μικρότερο είτε μεγαλύτερο απ’ ότι θα ήθελε – τότε ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει μικρές διορθώσεις και η μόνη λύση είναι να ξαναγίνει η επέμβαση, αυτή τη φορά με καλύτερη συνεννόηση. 

Επεμβάσεις στο υλικό

Πολλές μη παρεμβατικές επεμβάσεις γίνονται με την χρήση μέσων όπως ενθέματα αλλά κι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ και άλλες ασφαλείς ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν την μορφή του σώματος ή του προσώπου του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, τότε μπορεί να γίνει μία παρέμβαση στο υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε. Αν για παράδειγμα έχει γίνει θεραπεία με υαλουρονικό οξύ και το αποτέλεσμα φαίνεται υπερβολικό στον ασθενή, τότε μπορεί να γίνει έγχυση υλικού που θα εξουδετερώσει το υλικό, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έρθει στα επιθυμητά επίπεδα. Αν από την άλλη συμβαίνει το αντίθετο, τότε τα πράγματα είναι κόμη πιο απλά: γίνεται έγχυση παραπάνω υλικού.

Μικροαλλαγές

Τέλος, σε περιπτώσεις όπως οι επεμβάσεις με μπότοξ, ο γιατρός μπορεί απλά να επιλέξει να κάνει κάποιες μικροαλλαγές για να φέρει το αποτέλεσμα «στα ίσια». Αν ας πούμε έχει πέσει πολύ μπότοξ κάτω από το αριστερό μάτι, ο γιατρός μπορεί να βάλει λίγο παραπάνω και στη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να ισορροπηθεί το πράγμα.

Το κλειδί είναι η συνεννόηση

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν και τα περισσότερα σφάλματα και παρενέργειες μετά από μία πλαστική επέμβαση μπορούν να διορθωθούν, καλό θα ήταν αυτό να μην γίνει εξ αρχής. Για να το καταφέρει αυτό κάποιος ασθενής, θα πρέπει να βρει έναν γιατρό με τον οποίο να μπορεί να συνεννοείται και να καταλαβαίνει ο ένας απόλυτα τον άλλο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα χάρη σε site σαν το πλαστικοιχειρουργοι.com. Βρείτε αρκετούς πλαστικούς στην περιοχή σας κι επισκεφτείτε όσο περισσότερους μπορείτε. Μιλήστε μαζί τους και δείτε με ποιον επικοινωνείτε καλύτερα. Λίγος χρόνος παραπάνω στην έρευνα, μπορεί να σας γλυτώσει πολλά χρήματα αλλά και ταλαιπωρία στο μέλλον. 

Continue Reading

You may also like

Το μέλλον της πλαστικής και της αισθητικής χειρουργικής

Η πλαστική χειρουργική κάποτε ήταν ένα μυστήριο. Ήταν ένας κλάδος της ιατρικής στο οποίο είχαν πρόσβαση πολλοί λίγοι άνθρωποι και όσοι είχαν, γενικά δεν μιλάγανε για τις πλαστικές επεμβάσεις που είχαν κάνει, προσπαθώντας να κρύψουν την «επέμβαση» τους στη φύση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι πλαστικές να έχουν γίνει ένα είδος ταμπού και οι πλαστικοί χειρουργοί για πολλούς να είναι απλά αισθητικοί με πτυχίο ιατρικής. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.

Η πλαστική χειρουργική έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας αφού χιλιάδες άτομα από όλα τα στρώματα της κοινωνίας κάνουν κάθε μέρα κάποια αισθητική επέμβαση, έστω και μικρή. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος της ιατρικής αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων Ευρώ και γι’ αυτό και γνωρίζει τεράστια άνθιση κι εξέλιξη. Η τεχνολογία και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τις πλαστικές επεμβάσεις και τους πλαστικούς χειρουργούς εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχουμε συνέχεια όλο και λιγότερο επεμβατικές ή επώδυνες μεθόδους καθώς και τα φυσικά αποτελέσματα να είναι σχεδόν εγγυημένα.

Δεδομένου λοιπόν ότι η εξέλιξη της πλαστικής είναι ασταμάτητη, ας δούμε μερικές από τις εξελίξεις που αναμένονται στον κλάδο στο άμεσο μέλλον και θα φέρουν τα πάνω – κάτω τόσο στις πλαστικές επεμβάσεις και στις δυνατότητες τους, όσο και στον τρόπο με τον οποίο τις αντιλαμβανόμαστε.

Υβριδική προσθετική στήθους

Η προσθετική στήθους είναι από τις πιο περιζήτητες πλαστικές επεμβάσεις, αν όχι η πιο περιζήτητη. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο τονίζουν την θηλυκότητα και το σεξ απίλ τους μεγαλώνοντας το στήθος τους και κάνοντας το πιο «στητό». Η αχίλλειος πτέρνα της εν λόγω επέμβασης όμως, είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το τεχνητό στήθος φαίνεται ότι είναι τεχνητό τόσο από τον τρόπο που κινείται όσο και από την αφή του. Αυτό οφείλεται στα επιθέματα σιλικόνης τα οποία και χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του μπούστου.

Με την υβριδική προσθετική στήθους ο γιατρός θα μπορεί να ενισχύσει το στήθος χρησιμοποιώντας και λίπος από κάποια άλλη περιοχή του σώματος της ασθενούς, μαζί με ένα σαφώς μικρότερο ένθεμα. Λόγω του μικρότερου ενθέματος, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό τόσο οπτικά όσο και στο άγγιγμα.

Τεχνολογία 4D

Ακόμη και στις μέρες μας ο ασθενής συνήθως πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να καταλάβει πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης. Επίσης, η σωστή επικοινωνία με τον γιατρό είναι απαραίτητη, αλλιώς μπορεί να προκύψει ένα αποτέλεσμα που να μην ταιριάζει καθόλου με το γούστο και τις επιθυμίες του ασθενή. Η τεχνολογία 4D χρησιμοποιεί την τεχνική του augmented reality για να δείξει σε πραγματικό χρόνο στον ασθενή πως θα είναι το πρόσωπο ή το σώμα του μετά την επέμβαση. Με άλλα λόγια, είναι κάτι σαν ένας ψηφιακός μαγικός καθρέφτης που δείχνει το μέλλον. Χάρη σε αυτή τη μοναδική τεχνολογία, τόσο η γιατρός όσο και ο ασθενής θα έχουν μια απολύτως ξεκάθαρη εικόνα για το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

Ρινοπλαστική με υπέρηχους

Ομολογουμένως, η περιγραφή και τα εργαλεία μιας ρινοπλαστικής επέμβασης μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία τρόμου. Ο γιατρός καλείται να χρησιμοποιήσει νυστέρια και τροχούς για να σπάσει κόκαλα και να κάνει τομές και άλλα πράγματα τα οποία ακούγονται τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Η χρήση ειδικών εργαλείων με υπέρηχους στην ρινοπλαστική θα κάνει την όλη διαδικασία λιγότερο επεμβατική με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο χρόνος αποθεραπείας αλλά και να υπάρχει σαφώς λιγότερος πόνος και δυσφορία μετά την επέμβαση από τη πλευρά του ασθενούς.

Εύρεση γιατρού από το διαδίκτυο

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν επηρεάζει μόνο το ίδιο το χειρουργείο αλλά αλλάζει και τον τρόπο με τον οποίο θα φθάσουμε σε αυτό. Η επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού για την επέμβαση ενός ασθενής είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Εκεί θα μπορεί κανείς να βρει όλους τους γιατρούς της περιοχής του και να επιλέξει τον κατάλληλο με βάση την εξειδίκευση του αλλά και σχόλια και κριτικές των ασθενών του. Με άλλα λόγια, η έρευνα αγοράς για την πλαστική θα γίνεται από το σπίτι μας!

Continue Reading

You may also like