Ορθοπεδικοί Χειρουργοί στην Ελλάδα – Μίνι οδηγός

Η ζήτηση για ορθοπεδικές επεμβάσεις όλο και μεγαλώνει τον τελευταίο καιρό. Αυτό οφείλεται κυρίως στον σύγχρονο τρόπο ζωής ο οποίος αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να περνούν πολλές ώρες κάθε μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή σε άβολη στάση σώματος. Επιπλέον, έχει αυξηθεί και η ενασχόληση με τον αθλητισμό και ειδικά με αθλήματα όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο όπου οι τραυματισμοί που χρειάζονται τη φροντίδα κάποιου ορθοπεδικού γιατρού ή και χειρουργού είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Τα καλά νέα είναι ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλούς ορθοπεδικούς χειρουργούς.

oi-kalyteroi-orthopedikoi-xeirourgoi-stin-ellada-mini-odigos

Στη χώρα μας μπορεί αν βρει πολλούς και πολύ ικανούς ορθοπεδικούς χειρουργούς αφού όπως είναι γνωστό οι Έλληνες γιατροί είναι άρτια εκπαιδευμένοι και διαπρέπουν συνεχώς στο εξωτερικό, γι’ αυτό και είναι και ιδιαίτερα περιζήτητοι. Πώς θα βρείτε όμως τους καλύτερους; Ας δούμε έναν μίνι οδηγό!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βρείτε τον καλύτερο ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: κάθε ορθοπεδικός χειρουργός ειδικεύεται σε συγκεκριμένα είδη επεμβάσεων είτε λόγω της εξειδίκευσης και εκπαίδευσης του, είτε λόγω της εμπειρίας του είτε τέλος λόγω του ειδικού εξοπλισμού του. Θα πρέπει, λοιπόν, να ψάξετε για έναν γιατρό που να εξειδικεύεται στο δικό σας πρόβλημα. Αν ας πούμε έχετε πόνο ή τραυματισμό στο γόνατο, δεν υπάρχει λόγος να απευθυνθείτε σε έναν ορθοπεδικό χειρουργό που ειδικεύεται σε επεμβάσεις στον ώμο.

Ζητήστε παραπομπή από κάποιον γιατρό

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια λίστα με καλούς γιατρούς είναι να απευθυνθείτε στον οικογενειακό σας γιατρό και να του μιλήσετε για το πρόβλημα σας. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτός θα έχει να σας προτείνει κάποιον ορθοπεδικό χειρουργό ο οποίος κατά την επαγγελματική του άποψη είναι και καλός – ή ο καλύτερος – για την περίπτωση σας. Εννοείται ότι μια τέτοια σύσταση είναι πολύ ισχυρή και σίγουρα αξίζει να την διερευνήσετε αναλόγως. Αν όμως ο γιατρός σας δεν μπορεί να σας προτείνει κάποιον πιο ειδικό χειρουργό, τι μπορείτε να κάνετε;

Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο

Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε ειδικά sites αναζήτησης γιατρών. Πρόκειται για sites που στην ουσία είναι βάσεις δεδομένων στις οποίες και καταγράφονται γιατροί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να τους βρίσκουν πιο εύκολα οι ασθενείς τους. Σε αυτά τα sites θα βρείτε βασικές πληροφορίες για τη δουλειά και την κατάρτιση των γιατρών και στοιχεία επικοινωνίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα βρείτε και αξιολογήσεις, οπότε θα μπορέσετε άμεσα κι εύκολα να ξεχωρίσετε τους καλύτερους σε κάθε ειδικότητα και από εκεί και μετά να κάνετε κάποια περαιτέρω διαλογή ανάλογα με την περιοχή σας και το πρόβλημα σας για να καταλήξετε στον καλύτερο για σας.

Επισκεφθείτε sites

Αφού βρείτε κάποια βασικά στοιχεία για τους καλύτερους γιατρούς στα sites που προαναφέραμε, θα πρέπει να ρίξετε και μια καλύτερη ματιά στο βιογραφικό αλλά και τον εξοπλισμό τους. Για να το καταφέρετε αυτό εύκολα και γρήγορα από την ασφάλεια του σπιτιού σας, η καλύτερη λύση είναι επισκεφθείτε κάποιες ιστοσελίδες γιατρών. Για παράδειγμα, ο εξαιρετικός ορθοπεδικός χειρουργός Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλόπουλος έχει ένα πολύ περιεκτικό site στο οποίο μπορείτε να μάθετε τα πάντα γι’ αυτόν και τη δουλειά του ώστε να καταλάβετε αν είναι ο κατάλληλος για σας. Εννοείται ότι μια σωστή παρουσία στο διαδίκτυο, ένα σωστό και περιεκτικό site δηλαδή, λέει πολλά για έναν γιατρό.

Κάντε επισκέψεις

Τέλος, αφού καταλήξετε στους καλύτερους γιατρούς για σας, καλό είναι να δοκιμάσετε να επισκεφθείτε και κάποιους από κοντά για να σας δουν και να σχηματίσουν μια εμπεριστατωμένη άποψη για την περίπτωση σας και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα. Εννοείται ότι σε αυτές τις συζητήσεις είναι καλό να μιλήσετε και για οικονομικά ζητήματα αλλά και για θέματα που αφορούν την επέμβαση που πρέπει να γίνει – αν φυσικά κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο – όπως το που και πότε μπορεί να γίνει.