Αντιμετωπίζονται τα σφάλματα στις πλαστικές επεμβάσεις;

Μπορεί στις μέρες μας οι πλαστικές επεμβάσεις να μην είναι πια ένας κλάδος της ιατρικής άγνωστός για τους περισσότερους. Πλέον τόσο χάρη στο ίντερνετ όσο και στις εμπειρίες των ανθρώπων που έχουν κάνει μία τέτοια επέμβαση και πλέον μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό, η ενημέρωση γι’ αυτές τις επεμβάσεις είναι εύκολη αλλά και άφθονη κι έτσι όλοι λίγο – πολύ όλοι ξέρουμε κάτι γι’ αυτές. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι ενδοιασμοί και φόβοι σχετικά με αυτές και μερικές από αυτούς είναι αρκετά ισχυροί και δεν λένε να υποχωρήσουν ακόμη και με όσα ξέρουμε πλέον. Ο μεγαλύτερος φόβος λοιπόν σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις, είναι η πιθανότητα αποτυχίας.

Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι και δεν κάνουν μία επέμβαση είναι η πιθανή αποτυχία. Με απλά λόγια, φοβούνται ότι μετά την επέμβαση μπορεί η εικόνα τους όχι μόνο να μην είναι αυτή που επιθυμούν, αλλά μπορεί να είναι πολύ χειρότερη, σε σημείο που να θεωρείται ακόμη και αποκρουστική. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που πιστεύουν ότι μία αποτυχία σε μία πλαστική μπορεί να έχει και άσχημες συνέπειες όχι μόνο στη εμφάνιση αλλά και στην υγεία τους.

Η αλήθεια είναι πως πλέον οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι πολύ δύσκολο να αποτύχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ μία επέμβαση ή να κινδυνεύσει η ζωή του ασθενή. Ωστόσο, μπορεί να έχουμε κάποιες μικρές αστοχίες, κυρίως όσον αφορά λεπτομέρειες του αποτελέσματος. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, τα όποια λάθη μπορούν να διορθωθούν. Ας δούμε πως.

Μικροεπεμβάσεις

Αν ο ασθενής δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα μίας μεγάλης πλαστικής επέμβασης, όπως μία λιποαναρρόφηση ή ένα λίφτινγκ, τότε ο πλαστικός μπορεί να κάνει διάφορες μικροεπεμβάσεις για να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και να φέρει το αποτέλεσμα ακριβώς στα γούστα και τις απαιτήσεις του ασθενή. Οι μικρές επεμβάσεις αυτές είναι πολύ απλές και γίνονται με τοπική αναισθησία, δημιουργώντας ελάχιστη δυσφορία στον ασθενή. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι διορθωτικές επεμβάσεις γίνονται και σχεδόν άμεσα, ακόμη και αμέσως μετά την επέμβαση.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει κι ένας τύπος επεμβάσεων στον οποίο δεν μπορούν να γίνουν μικροδιορθώσεις: η αυξητική στήθους. Αν μετά την επέμβαση η ασθενής βρει το στήθος της μη ικανοποιητικό – είτε μικρότερο είτε μεγαλύτερο απ’ ότι θα ήθελε – τότε ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει μικρές διορθώσεις και η μόνη λύση είναι να ξαναγίνει η επέμβαση, αυτή τη φορά με καλύτερη συνεννόηση. 

Επεμβάσεις στο υλικό

Πολλές μη παρεμβατικές επεμβάσεις γίνονται με την χρήση μέσων όπως ενθέματα αλλά κι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ και άλλες ασφαλείς ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν την μορφή του σώματος ή του προσώπου του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, τότε μπορεί να γίνει μία παρέμβαση στο υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε. Αν για παράδειγμα έχει γίνει θεραπεία με υαλουρονικό οξύ και το αποτέλεσμα φαίνεται υπερβολικό στον ασθενή, τότε μπορεί να γίνει έγχυση υλικού που θα εξουδετερώσει το υλικό, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έρθει στα επιθυμητά επίπεδα. Αν από την άλλη συμβαίνει το αντίθετο, τότε τα πράγματα είναι κόμη πιο απλά: γίνεται έγχυση παραπάνω υλικού.

Μικροαλλαγές

Τέλος, σε περιπτώσεις όπως οι επεμβάσεις με μπότοξ, ο γιατρός μπορεί απλά να επιλέξει να κάνει κάποιες μικροαλλαγές για να φέρει το αποτέλεσμα «στα ίσια». Αν ας πούμε έχει πέσει πολύ μπότοξ κάτω από το αριστερό μάτι, ο γιατρός μπορεί να βάλει λίγο παραπάνω και στη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να ισορροπηθεί το πράγμα.

Το κλειδί είναι η συνεννόηση

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν και τα περισσότερα σφάλματα και παρενέργειες μετά από μία πλαστική επέμβαση μπορούν να διορθωθούν, καλό θα ήταν αυτό να μην γίνει εξ αρχής. Για να το καταφέρει αυτό κάποιος ασθενής, θα πρέπει να βρει έναν γιατρό με τον οποίο να μπορεί να συνεννοείται και να καταλαβαίνει ο ένας απόλυτα τον άλλο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα χάρη σε site σαν το πλαστικοιχειρουργοι.com. Βρείτε αρκετούς πλαστικούς στην περιοχή σας κι επισκεφτείτε όσο περισσότερους μπορείτε. Μιλήστε μαζί τους και δείτε με ποιον επικοινωνείτε καλύτερα. Λίγος χρόνος παραπάνω στην έρευνα, μπορεί να σας γλυτώσει πολλά χρήματα αλλά και ταλαιπωρία στο μέλλον. 

You may also like